TRAINING, INTERVISIE EN SUPERVISIE

Training, intervisie & supervisie voor teams

Binnen je werk wil je graag onbegrensd kunnen ontplooien. Toch zijn er vaak ingewikkelde constructies, samenwerkingen en verwachtingen die zulke ontplooiing in de weg kunnen staan. Bij teams waar sprake is van verstrikking, geef ik trainingen die de onderlinge communicatie en samenwerking verbeteren.

Geen team is hetzelfde, daarom maak ik het liefst trainingen op maat. Daarvoor is het belangrijk om te inventariseren wat er nodig is om alle neuzen in het team weer dezelfde kant op te krijgen. Met mijn ruime kennis en ervaring als gedragsspecialist, coach en trainer maak ik de vertaalslag van de hulpvraag naar een praktische training.

Het kan zijn dat er na de training blijkt dat er meer begeleiding nodig is. Ik kan dan adviseren om ook een intervisie- of coachingstraject te doen, met het team of individueel.

Deze trainingen kunnen gaan over:

Onderlinge communicatie: hoe spreken we met elkaar, hoe maken we afspraken, waar hebben we elk behoefte aan en hoe waarborgen we veiligheid en vertrouwen in het team?

Alle neuzen dezelfde kant op krijgen: waar werken we naartoe en welke “tomtom” hebben we daarvoor nodig?

Leren samenwerken: wat zijn de (ongeschreven) regels, wat verwachten we van elkaar, hoe communiceren we met elkaar?

Het zorgen dat iedereen “op de juiste plek” zit binnen het team

Het (methodisch) begeleiden van teams: zorgen dat iedereen “op de juiste plek” zit, talenten worden gezien en benut, het in goede banen leiden van de samenwerking

Ervaren, praktische trainer met specialisatie op gedrag

Mijn trainingen zijn diepgaand en speels. Ik houd ervan om snel concreet te krijgen wat er speelt, zodat we praktisch aan de slag kunnen gaan. Je krijgt tijdens de training handvatten om adequaat te kunnen reageren op wat er in het team speelt.

Naast trainer ben ik ook coach en adviseur: ik kan daarom op verschillende manieren inspelen op wat de groep nodig heeft. Mijn achtergrond als gedragsspecialist zorgt ervoor dat ik gedrag snel kan vertalen naar onderliggende hulpvragen. Als je weet waarom iemand zich op een bepaalde manier gedraagt, kun je leren hoe je daarmee omgaat op een constructieve manier. Door dit binnen teams inzichtelijk te maken, bevorder ik de samenwerking (en daarmee indirect de resultaten).

Praktijk Amparo voor (jong) volwassenen en teams

Dit zeggen anderen over mij als trainer:

Joke heeft ontzettend veel kennis en ervaring met coaching en dat merk je gelijk als je haar spreekt. In de workshops die wij samen geven is zij degene die heel makkelijk de link kan leggen tussen de theorie en de praktijk, en altijd een praktijkvoorbeeld heeft om iets te verduidelijken. Joke is betrokken en enthousiast, én weet vaak de juiste vragen te stellen om je aan het denken te zetten. – Lindy (RUG/UMCG)

In de contacten die ik met Joke heb rondom trainingen voor docenten heb ik ervaren dat Joke hart heeft voor jonge mensen met een ondersteuningsvraag, Ze maakt serieus werk van het geven van eigenaarschap aan deze jongeren door goed te luisteren, goede vragen te stellen en samen met hen te zoeken naar hun eigen oplossingen. In de training voor leerlingbegeleiders heb ik deze betrokkenheid op jongeren teruggezien.

Vanuit een grote deskundigheid en ook hier door goed te luisteren en goede vragen te stellen, weet ze de deelnemers uit hun comfortzone te halen en stimuleert hen om stappen te zetten om op een andere wijze met leerlingen in gesprek te gaan. – Franciska (Adviseur Stichting Carmelcollege)

Tijdens de training begeleiding leerlingen met psychische problemen heb ik Joke als een zeer prettige cursusleidster ervaren. Binnen korte tijd heeft ze in de gaten welk vlees ze in de kuip heeft. Je voelt je gezien en gehoord tijdens de sessie. Verder heeft ruis altijd voorrang zodat er optimale aandacht kan zijn voor de inhoud van de cursus. Soms zou er voor mij wat meer tempo en minder herhaling in mogen zitten. Dit zegt misschien meer over mij dan over Joke. Joke heeft een enorme hoeveelheid kennis paraat die een extra dimensie geeft aan de inhoud en toepasbaarheid van de verwerkbare stof. Wat je leert kun je gelijk toepassen in de praktijk. Dat is erg prettig en heb ik vaak anders meegemaakt. Kortom, Joke is een erg prettige cursusleidster met kennis van zaken en oog voor de cursist. – Gerrit (Twents Carmelcollege)

Neem contact met mij op

Praktijk Amparo

Eeserstraat 23
9531 CL Borger
KVK: 04088227