Over Praktijk Amparo

‘Als je 1% meer lef hebt dan angst, dan kom je in beweging’

Over mij

Een ding wist ik al op jonge leeftijd: ik wilde met mensen werken. Dat deed ik in verschillende rollen, zowel ondersteunend en begeleidend. Ik ging me steeds meer verdiepen in de manier waarop mensen zich onderling verhouden en hoe dat zich uit in gedrag. Door mijn ervaring als leidinggevende weet ik wat erbij komt kijken als je een team leidt: nogal een hoop! Ik vind het leuk om (jong) volwassenen en de teams waarin zij werken te begeleiden naar een leuk en fijn leven vol zin.

In mijn carrière werkte ik in het onderwijs en de (jeugd)hulpverlening. Ik begeleidde teams, adviseerde én coachte docenten, mentoren en counselors in de omgang met leerlingen die een speciale zorgvraag hebben. Zo rolde ik ook het begeleiden en coachen van jongeren in. Gaandeweg werden deze jongeren, volwassenen, mensen die net het werkveld opkomen en volwassen (moeten) worden.

Joke Nauw - Praktijk Amparo Coaching & Training

Opleidingen & trainingen

Ik ben Master practicioner NLP, wat betekent dat ik gedreven ben in communicatietechnieken met een neuro-linguistische insteek. In deze opleiding leerde ik bewust te worden van hoe ikzelf en anderen communiceren. Deze technieken zet ik nu in om coachees en trainees effectiever te laten communiceren, zowel met zichzelf als met hun directe omgeving.

Ook heb ik een opleiding progressiegericht coaching gevolgd. Dit houdt in dat ik coach met een blik op de toekomst, in plaats van te graven in je verleden. Welke vooruitgang is er nodig om jou daar te brengen waar je heen wilt?

In 2016 behaalde ik mijn licentie voor systemisch coachen en in 2018/2019 rondde ik ook de opleiding tot ACT-therapeut af. Dit zijn beide diepgaande coachingstechnieken die ik nu inzet in mijn praktijk. Het systemisch coachen helpt me inzicht te krijgen in je familie en omgeving en de verstrikkingen die daar zitten. ACT-therapie zet Acceptance and Commitment voorop: hiermee kan ik je helpen om op een flexibele manier om te gaan met obstakels in je leven, zodat je kunt blijven investeren in dingen die je echt belangrijk vindt.

 

Ik werk samen met:

Hanzehogeschool Groningen

Academie voor Sociale studies. Lectoraat Rehabilitatie, innovatie werkplaats. Hier geef ik trainingen “Begeleid Leren”. 

RUG Rijksuniversiteit Groningen

Faculteit Medische Wetenschappen/UMCG.  Hier werk ik samen met een promovenda op de afdeling GZW Public Health-Jeugd. We geven workshops “Supported Education” op congressen, waarbij zij vertelt over de onderzoekskant en ik de vertaalslag maak naar de praktijk.

Deelnemers aan de workshops zijn vaak begeleiders uit het onderwijs, schoolartsen en schoolverpleegkundigen, zorgprofessionals uit hulpverlening.

Stichting Carmelcollege

Hier verzorg ik workshops en trainingen in deskundigheidsbevordering. Het gaat dan over het begeleiden van leerlingen met psychische problematiek, communicatie en gedrag.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten! Ben je benieuwd of ik jou kan helpen? Stuur me dan even een berichtje, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Praktijk Amparo

Eeserstraat 23
9531 CL Borger
KVK: 04088227