Coaching

Coaching bij Praktijk Amparo

Jezelf beter leren kennen is een goed idee. Zeker als (jong) volwassene is het belangrijk om te ontdekken waar je valkuilen zitten en wat je blinde vlekken zijn. Als je dit weet, kun je erop anticiperen. Weten wat je kracht is zorgt ervoor dat je meer zelfvertrouwen krijgt, zodat je spannende dingen aan durft te gaan.

Om jezelf zo te leren kennen, heb je zelfbewustzijn nodig. Het is knap lastig om dat bewustzijn zelf te ontwikkelen, omdat je er te dicht op zit. Een coach kan je helpen door van een afstandje mee te kijken, vragen te stellen en je een steuntje in de rug te geven. Zo kom je weer in beweging in je eigen groeiproces. Het proces is helemaal van jou, ik geef je alleen de ruimte om te onderzoeken en te verkennen wie je werkelijk bent.

 

Coaching is een fijne tool als je:

Niet goed weet wie je bent, waar je voor staat, wat je goed kunt of wat je wilt bereiken in het leven

Moeite hebt met grenzen aangeven binnen je relaties - van liefdesrelaties tot de relatie met jezelf en alles daartussenin

Last hebt van perfectionisme en/of prestatiedrang

Het lastig vindt om goed je gevoelens en behoeftes uit te drukken, bijvoorbeeld naar collega’s, familie of in relaties

Zelfredzaam en zelfstandiger wilt worden

Het moeilijk vindt om om te gaan met belemmeringen en teleurstellingen

Je soms eenzaam voelt en niet weet hoe je daarmee om moet gaan

‘Coaching helpt je worden wie je bent’

Progressiegericht & Systemisch coachen

Ik coach progressiegericht. Dit betekent dat ik niet eindeloos hoef te graven in je verleden of ingewikkelde analyses moet maken van je jeugd om te weten waar je last van hebt. Ik kijk liever naar het nu en naar de toekomst: waar heb je behoefte aan en wat heb je nodig om dat waar te maken? Samen kijken we naar wat er tussen jou en je verlangens in staat. We onderzoeken je belemmeringen, zodat je inzicht krijg in je eigen proces. 

Naast het progressiegericht coachen maak ik gebruik van systemisch coachen. Hierbij maken we met blokjes, op papier of “in het echt” een zogenoemde opstelling van jouw hulpvraag. Met systemisch coachen maak je verborgen dynamieken zichtbaar en voelbaar: zo zie je wat er écht speelt. Je krijgt inzicht in jezelf, je plek in de systemen waar je onderdeel van uitmaakt en de onderliggende verhoudingen binnen je familie, organisatie of team.

Mijn rol als jouw coach

Tijdens jouw proces naar meer zelfkennis loop ik met je mee en ben ik er voor je. Ik sta met veel warmte, empathie en vertrouwen naast je. Ik stel rake vragen, maar jij moet het werk doen. Dat betekent dat je bereid bent om groeistappen te zetten. Dat gaat soms gepaard met pijn: je hebt moed nodig om uit het ‘drama’ van je verhalen te stappen. De stappen die we zetten zijn in jouw belang. Betrokken, rustig en met humor breng ik licht en luchtigheid in moeilijke onderwerpen. Met jaren ervaring en veel verschillende opleidingen in mijn rugzak denk ik altijd in mogelijkheden. Samen komen we er wel!

Joke Nauw eigenaar Praktijk Amparo

Dit zeggen anderen over mij als coach

Joke heeft mij als (jong) volwassene op een reflectieve, oplossingsgerichte en vooral prettige manier gecoacht. Haar supervisie was voor mij van grote waarde om mijn werk met kinderen en jongeren te verfijnen. Het heeft mij meer inzicht gegeven in mijn eigen kwaliteiten en valkuilen, waardoor ik mijzelf als professional en als mens verder heb kunnen ontwikkelen. – Christien (24)

Wij kwamen bij Joke voor hulp om verstrikkingen uit het verleden te verwerken. Door deze therapie zijn wij tot veel inzichten gekomen. Door onze sessies met Joke hebben we geleerd hoe we open naar elkaar kunnen zijn en hoe we alles kunnen bespreken. Wij voelden ons erg op ons gemak tijdens deze sessies, hierdoor kwam er veel op tafel. Wij hebben nu een frisse start in onze relatie en kunnen verder bouwen op elkaar. Ook is het fijn dat wij weten dat wij altijd weer terug kunnen vallen op Joke als dit nodig is. – Esther & Daan

Joke heeft een grote rugzak, vol met kennis, ervaring en contacten die oplossend werken. Door die uitgebreide kennis en ervaring ziet Joke snel wat er aan de hand is en kan ze de weg wijzen of een helpende hand bieden. – Bert (42)

Sinds ik gecoacht word door Joke ben ik tot vele zelfinzichten gekomen en heb ik mijn valkuilen leren herkennen/erkennen. Hierdoor ben ik beter in balans en in staat mij te richten op de dingen die voor mij van belang zijn. Joke reikt handvaten aan waardoor je tot soms verassende (zelf)inzichten komt, ze is in staat jou vooruit te helpen zonder dat je het gevoel bekruipt de regie kwijt te zijn. Hierdoor ga je geloven in je eigen kunnen en ga je weer in je eigen kracht staan. – Sven (33)

Neem contact met mij op

Praktijk Amparo

Eeserstraat 23
9531 CL Borger
KVK: 04088227